Verschillende materialen goed CNC verspanen vraagt om kennis en ervaring 

Wij denken met je mee over het meest geschikte materiaal

Spreek een engineer

Van aluminium tot exotische materialen

De materiaalkeuze bij het verspanen van een product lijkt op het eerste gezicht makkelijker dan het daadwerkelijk is. Aan welke eigenschappen moet het product voldoen? Wat is het doel van het product? Is het visuele aspect van belang? Allemaal vragen die de keuze voor het materiaal bepalen.

Onze engineers denken met je mee over de juiste materiaalkeuze voor jouw specifieke product — en hoe je dit op de juiste manier kunt verspanen. Van aluminium tot exotische materialen als hastelloy, monel, inconel, duplex en titaan. Met onze materiaal expertise helpen wij je een optimaal eindproduct te realiseren.

Het juiste gereedschap is minstens zo belangrijk

Om verschillende materiaaltypen goed te verspanen is (kennis over) het juiste gereedschap net zo belangrijk als materiaalkennis, zeker bij exotische en moeilijk verspaanbare materialen.

Icamat heeft veel ervaring met het CNC verspanen van exotische materialen, beschikt over uitgebreide tooling en heeft de juiste kennis om te bepalen welk gereedschap het meest geschikt is voor bepaalde bewerkingen. Zodat hoogwaardige producten tegen een goede kostprijs het resultaat zijn.